apr 05

Spinatvafler…

Vi har lavet spinatvafler i dag, som vi vil bruge til vores frokost de næste par dage…

Vi har endelig fået plader til hjertevafler, så nu kan vi eksperimentere med forskellige madvafler.

Sammen med avocado og noget af vores hjemmerøgede laks skal det nok blive lækkert.

Dagens solnedgang 😛

0
komentarer

apr 04

Gyros i hjemmelavede fladbrød…

Vores lokale supermarked havde gyros på tilbud i deres slagter afdeling og deres marinader er noget af det bedste, så der kom fladbrød på menuen – det har vi længe snakket om at lave, men det er ikke rigtig blevet til noget.

Vi lavede fladbrød efter denne opskrift – det passede med at vi kunne få brugt den slat tipo 00 mel vi havde på hylden…

Vi lavede denne hvidløgsdressing med lidt justeringer efter hvad vi havde i køleskabet, så lidt af creme fraichen blev byttet ud med yoghurt natural og der kom lidt ekstra hvidløg i 😉

Det var konge måltid og det er ikke sidste gang vi laver fladbrød 🙂

0
komentarer

apr 04

Verdens Bedste Pølsehorn…

Verdens bedstepølsehorn hedder opskriften og om de er det er svært at sige, men det er nok den bedste opskrift jeg indtil videre har prøvet på pølsehorn 😉

Vi nød pølsehorn frisk fra ovnen i solen på altanen i eftermiddags 🙂

0
komentarer

apr 02

Æggekage i ovn…

Vi har en masse ting i bunden af fryseren som er lidt glemte, så vi har taget fat på at få tømt frysere og hylder, for at få ryddet lidt op i det hele…

Bagerst på melhylden fandt vi en bunke med melblandinger og dem må vi også hellere få brugt, så i dag lavede jeg et “Zwibbel de Nut”, som kunne passe godt til en reste-æggekage…

Det var hurtigt rørt sammen med tørgær, som der også er masser af på lageret.

Det blev helt godt 😉

Vores æggekage blev lavet af en halv pose broccoli, 3 små stykker chorizo, en pose revet røget ost, som kom i et ildfast fad og jeg rørte æg, en rest hytteost og en sjat mælk, som jeg hældte over og kom det i ovnen til massen var fast. En god måde at komme af med en masse rester på 🙂

0
komentarer

apr 02

Citronmåne…

Jeg har bagt den lækreste og mest luftige citronmåne ever i dag 😛

Opskriften er fra Odense Marcipan og den kan virkelig anbefales 🙂

 

0
komentarer

mar 29

Karamelkage…

En gammel opskrift som vist nok stammer fra et dameblad 😉

Opskrift på karamelkage:

  • 200 g. smør
  • 200 g. gylden sirup
  • 300 g. mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 g. muscovadosukker
  • 3 æg
  • 2 spsk. mælk

Forvarm ovnen til 140 gr (varmluft).
Kom bagepapir i en lille firkantet form (ca. 32×23 cm) sørg for at siderne er dækket.
Smelt smør og sirup ved svag varme. Lad massen afkøle til den er lunken (ca. 10 min.)
Bland mel og bagepulver.
Rør muscovadosukker i sirupmassen.
Pisk æg og mælk i en skål, og bland med sirupmassen.
Bland så massen med mel og bagepulver. brug evt. en elpisker til at røre det til en glat masse.
Hæld dejen i formen og bag i 40-50 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
Skær den evt. i små firkanter og pynt med et drys flormelis.

I dag bagte jeg kagen i en rund springform (24cm) og det gjorde at bagetiden var meget længere end jeg plejer (i en 20x20cm form) så det skal man lige tænke over, hvis man bruger en anden form. Prik evt. i kagen med en kødnål eller strikkepind og når der ikke hænger noget ved er kagen færdig.

0
komentarer

mar 28

Lam på grillen…

Vejret var skønt, så der kom gang i grillen…

Kartofler skåret i både og rystes sammen med olie og krydderier…

Lam klar til sous vide.

KArtoffelbåde, tzatziki, græsk salat og et fint stykke lam 🙂

0
komentarer